SEO - Search Engine Optimization

Optimaliseer je website voor zoekmachines en behaal hogere rankings in Google en andere zoekmachines. Met onze SEO-analyse krijg je  waardevolle inzichten om je website te verbeteren en zo meer klanten aan te trekken.

Ben jij klaar om je online zichtbaarheid te vergroten? 

SEO Optimalisatie & Webdesign

Gratis SEO Analyse van je website

SEO: Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een essentieel aspect van je online aanwezigheid. Het verbetert de  zichtbaarheid en ranking van je website op zoekmachines zoals Google, Bing, …  waardoor uw website hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Een doelgerichte SEO-strategie zorgt ervoor dat potentiële klanten uw bedrijf makkelijker kunnen vinden. Hierdoor krijg je meer organisch verkeer, meer leads, hogere conversieratio’s en uiteindelijk meer omzet.

Wat zijn de voordelen van SEO voor je bedrijf?

Verhoogde zichtbaarheid

SEO helpt uw website beter te rangschikken op relevante zoekwoorden en zinnen die aansluiten bij uw producten, diensten en doelgroep. Hierdoor zullen gebruikers die op zoek zijn naar uw product of dienst, sneller op uw website terechtkomen.

Meer organisch verkeer

Hogere ranking in de zoekresultaten leidt tot meer klikken en websitebezoeken. Organisch verkeer is heel waardevoller en het brengt geen advertentiekosten met zich mee.

Betere gebruikerservaring

Een goede SEO-strategie bevat niet alleen het optimaliseren van zoekwoorden, backlinks enz. maar ook het verbeteren van de algehele gebruikerservaring. Dit houdt in dat uw website snel laadt, mobielvriendelijk is en waardevolle, relevante content biedt.

geloofwaardigheid en autoriteit

Wanneer uw website hoog scoort in zoekmachines, wordt uw bedrijf gezien als een betrouwbaardere en relevante speler met autoriteit in uw branche. Hierdoor hebben bezoekers een groter vertrouwen en stijgt de kans op conversie.

Kosteneffectieve marketing

In vergelijking met betaalde advertenties en andere marketingstrategieën is SEO een duurzame en kosteneffectieve manier om uw online zichtbaarheid te vergroten. Het is een investering op lange termijn; Het kan enige tijd duren voordat je resultaten ziet, maar de voordelen op de lange termijn zijn aanzienlijk.

Competitief voordeel

Door te investeren in SEO, kan je je onderscheiden van de concurrentie. Een hogere ranking betekent dat uw bedrijf meer zichtbaar is voor potentiële klanten, waardoor u een groter marktaandeel kunt verwerven.

Gratis E-Book: 10 SEO - strategie tips

Wil jij ook graag betere positie in de zoekresultaten en meer bezoekers krijgen op je website? Download het gratis E-book met 10 concrete tips om een efficiënte SEO – strategie toe toepassen.

Danzij deze tips zal je website beter gevonden worden, stijgen in de zoekresultaten en meer leads genereren.

Vul simpelweg je gegevens in en download het gratis!

SEO - zoekmachine optimalisatie

SEO - analyse

Google (en andere zoekmachines) indexeren alle websites die online staan en rangschikken ze op basis van verschillende factoren; inhoud – content, technische aspecten, snelheid, anciënniteit… .

Door je website te optimaliseren stijg je in de natuurlijke (niet betalende) zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Verschillende factoren hebben een invloed op de positie en ranking van je website. Door de juiste optimalisatie zal je website hoog scoren in google.

Een grondige SEO-analyse is essentieel om de huidige prestaties van uw website te begrijpen en de juiste optimalisatiestrategieën te implementeren. We maken een volledige analyse van je website op basis van de verschillende factoren die de ranking beïnvloeden. Hiermee kan je aan de slag om een aantal optimalisaties op je website door te voeren. Of Je kan ook de volledige optimalisatie door ons laten uitvoeren.

Scoor hoger in Google!

Word online gevonden en scoor hoger in de zoekresultaten. Laat je website optimaliseren en krijg meer organische bezoekers en leads.

Contacteer ons vrijlblijvend voor jou website optimalisatie

SEO - zoekmachine optimalisatie

SEO - Content

Bill Gates zei het al in 1996, “Content is King”. Het is de inhoud van je website, de content die het belangrijkste is om gevonden te worden. Zoekmachines indexeren websites op basis van hun inhoud. Ze moeten door google kunnen worden “gelezen”.

Unieke wel doordachte (geschreven) inhoud op je website is van onschatbare waarde. Kwalitatieve relevante content op je site zorgt ervoor dat je website beter zal scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. kan worden door zoekmachines en potentiële klanten makkelijk de weg naar je bedrijf vinden.

Het gebruik van de juiste keywords, goed gestructureerde teksten en inhoud zijn goud waard!

Verschillende aspecten van de SEO onpage content kunnen worden geanalyseerd:

SEO - Content

SEO - Content analyse

Bij een content analyse wordt de bestaande toestand van je website inhoudelijk geanalyseerd. Welke zoekwoorden komen naar voren? Hoe wordt de site geïndexeerd door zoekmachines?

Deze analyse geeft een beeld van de zoekwoorden die naar boven komen als belangrijkste keywords, en hoe ze vertegenwoordigd zijn op je website.De keywords zijn uiterst belangrijk voor de SEO optimalisatie van je je website. Ze geven aan hoe je site wordt gelezen en geïndexeerd door google en andere zoekmachines.

Deze content analyse geeft een inzicht op een aantal vragen over de inhoud van je website:Komen de juiste woorden naar voren als belangrijkste keyword? Zijn er duidelijk afgelijnde keywords aanweziIs het onderwerp of inhoud van je website duidelijk aan de hand van de keywords….en dus makkelijk indexeerbaar?

SEO - Content

SEO - Keyword analyse

Een keyword analyse vertrekt vanuit het onderwerp, product of dienst van je website.We analyseren wat het aantal zoekopdrachten is per maand van het afgelopen jaar van de relevantie zoekwoorden voor je website.Dit wil zeggen dat deze zoekwoorden relevant zijn voor je website maar mogelijk helemaal niet voorkomen in je content.

Niet alleen het aantal gemiddelde zoekopdrachten maar ook het concurrentieniveau van deze keywords wordt weergegeven. Deze gegevens stellen je in staat om je website inhoudelijk te optimaliseren voor zoekmachines en in te zetten op de belangrijkste keywords.

Niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit van de zoekwoorden is belangrijk.

Naast de zoekopdrachten kijken we naar de zoekwoord suggesties die google zelf aangeeft in verband met je website. Hieruit vloeien vaak verrassende woorden of keyword combinaties, waar je zelf niet aan denkt.Vanuit professioneel standpunt gebruiken we maar al te vaak vakgerelateerde terminologie die helemaal niet in zoekopdrachten wordt gebruikt.

Door het integreren van de juiste keywords die ook vaak als zoekterm worden gebruikt zullen potentiële klanten je makkelijker vinden.

SEO - Content

SEO - Concurrentie analyse

De SEO concurrentie analyse, geeft je inzichten in de websites en content van je concurrenten;

 • Welke keywords worden gebruikt
 • Hoe wordt de website gevonden
 • Zijn er advertenties actief op google of sociale media?
 • Wat is de positie van de concurrent in de zoekresultaten Welke zoekwoorden worden niet gebruikt?

De SEO concurrentie analyse stelt je in staat om je positie te versterken ten aanzien van de concurrentie door de juiste strategische keuzes te maken.

Het laat je toe om andere en/of kwalitatievere keywords te gebruiken of net je content strategie helemaal over een andere boeg te gooien.

SEO - Content

SEO - Unieke content

Unieke content is één van de belangrijkste pijlers van zoekmachine optimalisatie.Door het gebruik van unieke teksten met de juiste keywords geïntegreerd zal je veel beter scoren in Google.
Het lijkt makkelijk, je neemt de best scorende website van je concurrent en kopieert de inhoud, maar niets is minder waar. Door het copy pasten van andere websites zal je alleen maar afgestraft worden in de zoekresultaten. Trap zeker niet in deze valkuil!

SEO - Content

SEO - Copywriting

Copywriting is een vak apart. Er zijn vele goede copywriters die je website van prachtige en unieke content kunnen voorzien. Maar zoekmachine geoptimaliseerde copywriting gaat nog een stap verder. Hier wordt in de copywriting reeds rekening gehouden hoe het je positie in zoekmachines kan verbeteren en je teksten zoekmachine geoptimaliseerd zijn. We houden rekening met verschillende aspecten van de SEO copywriting.

Structuur en indeling van de teksten en andere content

 • Gebruik van zoekwoorden en strategische keywords

 • Structuur en inhoud van titels

 • Unieke content

 • Inhoudelijk kwalitatieve content

 • Voldoende kwantiteit

SEO - zoekmachine optimalisatie

SEO - Onpage Structure

Zoekmachine optimalisatie onpage stucture slaan op de technische gegevens achter je website. Ze zijn, naast de inhoud, van groot belang bij de indexering van je website. De technische structuur heeft invloed op de ranking van je website in de zoekresultaten van google en andere zoekmachines.  We onderzoeken hoe de achterliggende gegevens op je website gestructureerd zijn en hoe ze je positie in de zoekresultaten beïnvloeden.

SEO - Onpage Structure

SEO - HTML onpage

Om je website te optimaliseren voor zoekmachines bekijken we hoe de HTML structuur op je website is georganiseerd. Welke tags en beschrijvingen zijn ingevuld? Hoe wordt een pagina weergegeven in de preview van google.De lengte,structuur en inhoud van je titel (title tag) en pagina-inhoud (description tag) heeft invloed op de ranking van je webpagina in Google.

Daarnaast is de HTML- header structuur van belang voor de indexering van je webpagina’s op google.Met een correcte headerstructuur, zowel inhoudelijk als structureel geef je al aan wat de inhoud van je webpagina is. Zo wordt je website makkelijk leesbaar voor zowel zoekmachines als voor bezoekers. 

Tot slot bekijken we of de afbeeldingen op de website voldoen om makkelijk gevonden te worden door zoekmachines en geven we aan hoe ze te optimaliseren. Afbeeldingen op zich kunnen niet worden “gelezen” door Google, maar de benaming van het bestand, de grootte en tags die eraan gekoppeld zijn, worden wel geïndexeerd.

Google Preview zoekopdracht "elektrische fiets"
Pagespeed mobile "Ikea.com"
Pagespeed Desktop "Ikea.com"
SEO - Onpage Structure

SEO - Pagespeed

De snelheid waarmee je webpagina’s worden weergegeven hebben op 2 manieren een invloed op je ranking en het gedrag van je bezoekers.

Een snelle geoptimaliseerde website zal hoger scoren in de zoekmachines, maar bepaalt ook het gedrag van je bezoekers. Een trage logge website zal sneller worden weggeklikt door bezoekers dan een website die zeer snel en responsief is.

We gebruiken alsmaar meer mobiele toestellen om informatie te zoeken. Daarom is het van enorm belang dat je website responsief en mobiel vriendelijk is. 

De snelheid van je website wordt zowel op desktop en op mobiele weergave gecontroleerd. Hiervoor wordt een score gegeven op 100. Daarnaast worden alle verbeterpunten opgesomt waar je website snelheid kan winnen wanneer deze worden aangepast. Er kunnen grote verschillen zijn tussen de mobiele en desktop versie van een website, zoals te zien is in het voorbeeld van Ikea.com

SEO - Onpage Structure

SEO - Mobiel vriendelijke site

Mobielvriendelijkheid is cruciaal voor SEO vanwege het groeiende mobiele gebruik,

Google’s “Mobile-First” indexering, lagere bouncepercentages, snellere laadtijden en sociale media-integratie. Het optimaliseren van uw website voor mobiele apparaten zorgt voor een betere gebruikerservaring, wat leidt tot hogere conversies en een betere ranking in zoekmachines.

Een mobielvriendelijke website is responsief, laadt snel, heeft eenvoudige navigatie en verbeterde leesbaarheid van de tekst.

Door mobielvriendelijkheid te waarborgen, verbetert u de ervaring voor alle gebruikers en versterkt u uw SEO-prestaties. geïndexeerd.

SEO - Onpage Structure

SEO - Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn essentieel voor SEO. Ze maken de inhoud aantrekkelijker en verbeteren niet alleen de gebruikerservaring  maar het geeft ook de mogelijkheid om extra organisch verkeer te genereren.

Ze verhogen de aantrekkingskracht van uw website en dragen bij aan een langere bezoektijd. Goed geoptimaliseerde afbeeldingen, inclusief relevante bestandsnamen, alt-tekst en beeldcompressie, verbeteren de laadtijden en zichtbaarheid in zoekmachines, wat resulteert in betere SEO-prestaties.

SEO - zoekmachine optimalisatie

SEO - Offpage

SEO offpage slaat op alle factoren die van invloed zijn op de positie van je website in zoekmachines maar die niet rechtstreeks afhankelijk zijn van je site. Ze beïnvloedt de online autoriteit, reputatie en zichtbaarheid van je bedrijf.

Het doel van off-page SEO is om signalen van vertrouwen en relevantie naar zoekmachines te sturen, wat helpt bij het verbeteren van uw website’s ranking in de zoekresultaten. We analyseren hoe het zit op dit vlak met je website en hoe betere resultaten kunnen behaald worden. Enkele belangrijke aspecten van off-page SEO zijn:

 • Sociale media
 • Blog
 • Fora
 • Backlinks

Contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte op maat.

SEO - FAQ

SEO (Search Engine Optimization) is het proces van het optimaliseren van een website om beter zichtbaar te zijn in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google en Bing. Het doel van SEO is om meer verkeer naar een website te leiden door hoger te scoren in de zoekresultaten.

On-page SEO omvat alle optimalisaties die direct op uw website worden uitgevoerd, zoals het verbeteren van de inhoud, het optimaliseren van titels en metabeschrijvingen, en het verbeteren van de site-architectuur. Off-page SEO omvat alle activiteiten die buiten uw website plaatsvinden, zoals het verkrijgen van backlinks, sociale signalen en lokale SEO.

SEO is een continu proces en resultaten variëren meestal tussen enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de concurrentie en de complexiteit van uw website. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven met uw SEO-inspanningen om blijvende resultaten te behalen.

Trefwoorden zijn de zoektermen die mensen in zoekmachines invoeren om informatie te vinden. Door relevante en waardevolle trefwoorden te identificeren en deze op de juiste manier in uw website-inhoud te integreren, kunt u uw zichtbaarheid voor die zoekopdrachten verbeteren en meer gericht verkeer naar uw website leiden.

Unieke en kwalitatieve content is essentieel voor SEO, omdat het zoekmachines helpt uw website als een waardevolle bron van informatie te beschouwen. Door regelmatig informatieve, relevante en boeiende content te produceren, kunt u uw autoriteit in uw niche vergroten, de betrokkenheid van bezoekers verhogen en meer organisch verkeer aantrekken. Bovendien helpt het creëren van unieke content u om duplicatieproblemen te voorkomen, die uw SEO-prestaties negatief kunnen beïnvloeden.

Metatags, zoals de titel-tag en metabeschrijving, spelen nog steeds een belangrijke rol in SEO. De titel-tag is een belangrijke rankingfactor en helpt zoekmachines en gebruikers de inhoud van uw pagina te begrijpen. De metabeschrijving, hoewel niet direct gerelateerd aan de ranking, is van belang voor de gebruikerservaring, omdat het een korte samenvatting van uw pagina-inhoud biedt en kan beïnvloeden of een gebruiker op uw pagina klikt vanuit de zoekresultaten. Het optimaliseren van uw metatags met relevante trefwoorden en overtuigende copy kan bijdragen aan betere zichtbaarheid en klikfrequenties.

Technische SEO richt zich op het optimaliseren van de website-architectuur en infrastructuur om een betere crawlbaarheid en indexeerbaarheid te waarborgen. Het omvat aspecten zoals het optimaliseren van de XML-sitemap, het verbeteren van de paginasnelheid, het oplossen van fouten met betrekking tot 404-pagina’s en het implementeren van gestructureerde gegevens. Technische SEO is cruciaal omdat het zoekmachines helpt uw website efficiënter te begrijpen, wat kan leiden tot een betere ranking.

Gratis webshop scan!

Vul je gegevens in en ontvang je vrijblijvende scan.