SEA - Search Engine Advertising

SEA, of search engine advertising, is een krachtige en efficiënte manier om jouw bedrijf, producten en diensten online te promoten. Met behulp van Google Ads kun je gericht adverteren en meer leads en verkopen genereren.

Ontdek hoe SEA jouw bedrijf kan laten groeien!

Google Ads: Adverteren met Google

Met Google Ads kan je, je bedrijf, diensten of producten doelgericht promoten op alle kanalen van Google en Google partnersites. Je betaalt enkel voor het resultaat, de effectieve clicks op je advertentie.   

Je bepaalt zelf het budget dat je maximum wil besteden !

Contacteer ons voor meer info of vraag nu je vrijblijvende offerte op maat

Gratis E-Book: 10 Google Ads tips

Wil jij ook graag meer resultaat halen uit je Google Ads campagnes? Download het gratis E-book met 10 concrete tips om een efficiënte Google Ads campagne op te zetten of je campagne te verbeteren.

Danzij deze tips kan je meer leads en conversies genereren, en tegelijkertijd besparen op je advertentiebudget.

Vul simpelweg je gegevens in en download het gratis!

Google Ads: Doelgerichte Online Advertenties

Google Ads is het ideale online marketing platform ontwikkeld door Google. Via dit platform kan je jouw producten, diensten of bedrijf op verschillende manieren promoten. Zo kan je niet alleen online adverteren in de zoekresultaten van Google met Search Ads, maar ook op andere websites via Display Ads, op YouTube, in de shopping resultaten en in diverse apps voor smartphones.

Het Google Ads platform stelt je in staat om heel gericht te adverteren. Door middel van een effectieve targeting kan je de juiste doelgroep bereiken en zo meer leads en conversies genereren. Met de juiste strategie en instellingen op het Google Ads platform haal je het maximum uit je advertentiebudget en optimaliseer je je ROI (Return On Investment).

Met Google Search Ads verschijnt jouw advertentie bovenaan de zoekresultaten van Google. Hierdoor valt je advertentie meer op en is de kans groter dat potentiële klanten doorklikken naar je website.

Met Display Ads kan je adverteren op Google en verschillende Google partner websites. Door middel van banneradvertenties kan je de aandacht trekken van potentiële klanten die mogelijk interesse hebben in jouw producten of diensten.

Met Google Shopping ads kan je jouw producten tonen in de zoekresultaten van Google. Zo kunnen potentiële klanten meteen zien wat je te bieden hebt en klikken ze sneller door naar je website.

Adverteren op internet was nog nooit zo slim en efficiënt. Bovendien betaal je enkel voor effectieve clicks op je advertentie. Ben jij klaar om meer leads en conversies te genereren met Google Ads? Start dan nu en ontdek de kracht van dit online marketing platform.

Google-Ads-logo

Een Google ads campagne op maat?

Maximaliseer uw online succes met een op maat gemaakte Google Ads-campagne. Krijg meer leads, omzet en klanten dankzij een effectieve en doelgerichte strategie.

Contacteer ons vrijblijvend.

Google Ads

SEA - Google Search campagne

De "klassieke" Google tekst advertentie

Met Google Search Ads kun je jouw advertenties bovenaan in de zoekresultaten van Google laten verschijnen. Dit zijn de bekende tekstadvertenties die boven de organische zoekresultaten worden getoond.

Je betaalt alleen wanneer er iemand daadwerkelijk op jouw advertentie klikt. Je kunt zelf bepalen wat het maximale bedrag is dat je wilt betalen per klik (maximale CPC). Het bieden op zoekwoorden is hierbij van groot belang om jouw advertenties zo relevant mogelijk te maken voor de zoekopdrachten van jouw doelgroep.

Door het opzetten van een goede Google Ads Search-campagne kun je gericht adverteren en meer bezoekers naar jouw website trekken.

Wanneer word je Google Search advertentie getoond?

Een Google Search ad wordt vertoond wanneer een gebruiker een zoekterm invoert in de zoekmachine van Google die overeenkomt met de zoekwoorden die zijn gekozen voor de advertentie. Het algoritme van Google bepaalt welke advertenties worden weergegeven op basis van verschillende factoren waaronder; de relevantie van de advertentie voor de zoekopdracht, de kwaliteit van de advertentie,  kwaliteit van de landingspagina, het maximum bod per zoekwoord, enz… 

Je kiest zelf welke regio je al dan niet wil bereiken. Verder kan je je doelgroep targetten op taal en eventueel onderwerp en interesses. Ook is het mogelijk om negatieve zoekwoorden in te stellen zodat er je advertentie bij een gerelateerd zoekwoord net niet wordt getoond.

De advertenties kunnen worden uitgebreid met verschillende extensies; sitelinks, locatie extensie, contactgegevens,  highlights, prijsextensies… . 

We zorgen er steeds voor dat er in een advertentiegroep verschillende advertenties worden afgewisseld. De best presterende advertentie zal automatisch meer worden vertoond. Op basis hiervan kunnen we de andere advertenties verder optimaliseren zodat het maximum uit je advertentiecampagne wordt gehaald.

Google Search advertentie voorbeeld.

Wanneer we  “elektrische fiets” gebruiken als zoekterm in google zijn de eerste resultaten in de lijst advertenties. Boven het zoekresultaat staat er “Gesponsord” om duidelijk aan te geven dat het om een betaald zoekresultaat gaat.

Google Search advertentie prijs?

De prijs van een Google advertentiecampagne bepaal je helemaal zelf. Je betaalt enkel wanneer er iemand effectief op je advertentie klikt. Wordt je advertentie getoond, maar er wordt niet op geklikt,… dan betaal je helemaal niets.

De efficiëntie en de prijs die je effectief betaald per klik binnen je vooropgesteld campagnebudget is afhankelijk van verschillende factoren; de concurrentie op de zoekwoorden waarop je adverteert, de relevantie van je advertentie en de kwaliteit van je landingspagina.

Je kunt zelf een dagbudget instellen en bepalen wat je maximaal wilt betalen per klik (CPC). Het is belangrijk om te weten dat je alleen betaalt wanneer iemand daadwerkelijk op je advertentie klikt (pay-per-click). De kosten per klik kunnen variëren van enkele centen tot tientallen euro’s, afhankelijk van de concurrentie en de relevantie van de zoekwoorden.

Hoeveel je effectief zal betalen voor een klik hangt ervan af wat je maximum wil betalen. Concurrentie zal mogelijk ook adverteren op internet met dezelfde zoektermen. Ook zij hebben een maximum bedrag ingegeven per klik. 

Google Ads werkt met een automatisch veilingsysteem waarbij de hoogste bieder op dat moment op de beste plaats komt te staan. 

Stel je adverteert op “elektrische fiets”. Maximum kost per click dat je wenst te betalen is 3 euro. Je concurrent adverteert op hetzelfde zoekwoord maar wenst maximum 1,5 te betalen voor een klik. Uiteindelijk betaal je dan 1,51 voor deze klik en niet de maximum 3 euro die je hebt ingesteld.

De uiteindelijke totale kost bepaal je aan de hand van het maximum bedrag dat je per maand wenst uit te geven. Binnen dit budget zal Google Ads aan de hand van de instellingen het beschikbare budget optimaal trachten te besteden.

Google Ads

SEA - Google Shopping campagne

Google Shopping advertenties

Google Shopping advertenties, zijn een bepaalde sectie binnen de zoekresultaten van Google die specifiek is gewijd aan e-commerce.  

Google shopping advertenties verschijnen automatisch bovenaan de zoekresultaten in de google zoekmachine. De shopping advertentie geeft onmiddellijk heel wat informatie over een product, zonder dat men naar je website moet doorklikken. Het stelt potentiële klanten in staat om onmiddellijk het product te vergelijken met aanbiedingen van andere verkopers.

Met een Google Shopping campagne kunnen adverteerders hun producten op een visueel aantrekkelijke manier presenteren, inclusief afbeeldingen, productnaam, prijs en winkelnaam. Gebruikers kunnen op deze resultaten klikken om meer informatie over het product te bekijken en naar de website van de adverteerder en eventueel over te gaan tot een effectieve aankoop.

Bij een Google Shopping campagne betaalt de adverteerder alleen wanneer iemand op zijn advertentie klikt.
De shopping resultaten in google worden automatisch getoond met volgende gegevens:

 • Productnaam 
 • Foto 
 • Prijs 
 • Naam bedrijf/verkoper 
 • Verzendkosten 
 • Klanten beoordeling
 • (Derden platform)

Wanneer wordt een Google Shopping advertentie weergegeven?

De Google Shopping advertenties worden niet geactiveerd door vooraf ingestelde zoektermen. De Google shopping advertentie wordt automatisch getoond wanneer een gebruiker naar een bepaald product of productcategorie zoekt.

De Google shopping resultaten kunnen zowel bovenaan of rechts op de pagina van de zoekresultaten worden getoond. Ze worden eveneens getoond in Google Shopping en Google Images.

De resultaten worden weergegeven als afbeeldingen met de productnaam, prijs, winkelnaam en eventueel andere relevante informatie zoals kortingscodes en reviews.

Aangezien je zelf geen controle hebt op de keywords die de advertentie triggeren is het belangrijk om de titels omschrijvingen zo goed mogelijk in te geven op je website en de google data feed. 

Google Shopping advertentie prijzen.

Google Shopping campagnes zijn enorm kosteneffectief, omdat je als adverteerder enkel betaalt wanneer er iemand effectief op de advertentie klikt. Bovendien hebben Google Shopping advertenties vaak een hogere klikfrequentie (CTR) dan tekstadvertenties omdat klanten in één oogopslag kunnen zien wat je positie is ten opzichte van je concurrenten. Dit betekent dat klanten minder geneigd zijn om verschillende websites te bezoeken om prijzen te vergelijken, wat uiteindelijk kan leiden tot hogere conversieratio’s en lagere kosten per klik.

Het bepalen van het budget is ook eenvoudig bij Google Shopping campagnes, omdat je als adverteerder een maximumbod per klik kan instellen, wat je meer controle geeft over de kosten en de prestaties van de campagne.

Bij Digital Eyes kunnen we je helpen bij het opzetten en beheren van een Google Shopping-campagne, zodat je je kunt concentreren op het runnen van je bedrijf terwijl wij de rest doen.

Google Shopping - Merchant center

Google Merchant Center is een gratis tool van Google waarmee je jouw producten online kunt beheren en promoten. Door een product feed in te dienen in het Merchant Center, kan je productinformatie uploaden en deze koppelen aan je  Google Ads-account om Google Shopping-campagnes te maken.

Google Merchant Center fungeert als een soort database voor al je producten die je wilt adverteren op Google Shopping. Hier kan je informatie over de producten ingeven, zoals titels, beschrijvingen, afbeeldingen, prijzen en beschikbaarheid. Dit zorgt ervoor dat jouw producten op de juiste manier worden weergegeven in de Google Shopping resultaten.

 

Een correct opgemaakte product feed is daarom van groot belang voor je shopping campagne; hoe beter de kwaliteit van de informatie, hoe beter de prestaties van de Google Shopping campagnes zullen zijn. Het Merchant Center stelt je ook in staat om de prestaties van jouw producten te volgen en te optimaliseren door middel van rapportage en analyse van de gegevens.

Contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte op maat

Google Ads

SEA - Google Display campagne

Google Display advertenties

Google Display-campagnes zijn een type online advertentiecampagne waarbij advertenties worden weergegeven op verschillende websites, apps en sociale media platforms die deel uitmaken van het Google Display Netwerk (GDN). De meest bekende vorm is een afbeelding of animatie die op een partnersite wordt getoond.

Naast andere websites kunnen de display advertenties ook getoond worden in verschillende applicaties (app’s), youtube video, gmail,… enz.

Google Display campagnes biedt je de mogelijkheid om je producten of diensten te promoten via visuele advertenties, zoals afbeeldingen, video’s, animaties en interactieve media, op diverse plaatsen op het internet.

Met behulp van geavanceerde targetingopties kunnen adverteerders hun advertenties richten op een specifieke doelgroep op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag en andere criteria.

Met je beschikbaar budget kies je zelf of je betaalt per click, aantal vertoningen of doel.

We maken display advertenties in diverse formaten zodat ze in verschillende afmetingen kunnen worden getoond op partnerwebsites.

Contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte op maat

Google Ads

SEA - Google Ads Remarketing campagne

Google Remarketing advertenties

Je kent het ongetwijfeld! Je zoekt naar een product of dienst op internet en krijgt naast de zoekresultaten ook een aantal advertenties te zien. Wanneer je later verder zoekt, en dit kan naar een totaal ander onderwerp zijn, krijgt je verschillende een advertenties te zien van dit product of dienst waar je eerder naar zocht. Dit is één van de vormen van remarketing.

Google ads remarketing laat toe om potentiële klanten die reeds een zoekopdracht of interactie hebben gehad met je bedrijf terug te bereiken en zo een conversie te realiseren.

Remarketing laat heel wat mogelijkheden toe om welbepaalde doelgroepen te bereiken:

 • bezoekers van uw website
 • interesse in bepaald product of dienst
 • bepaalde handeling hebben uitgevoerd op uw website (vb product in winkelwagen, offerte aanvraag,…)
 • tekst, video, afbeelding
 • weergave op partnerwebsites

SEA - FAQ

SEA staat voor Search Engine Advertising en is een vorm van online adverteren waarbij je advertenties worden weergegeven boven of onder de organische zoekresultaten in zoekmachines zoals Google. Met SEA kun je gericht adverteren op de zoekwoorden die relevant zijn voor jouw producten of diensten.

Google Ads is het online advertentieplatform van Google. Hiermee kun je adverteren op verschillende plekken binnen het Google netwerk, zoals de zoekresultaten van Google (Search Ads), andere websites en apps (Display Ads) en in de shopping resultaten. Met Google Ads kun je gericht adverteren op zoekwoorden die relevant zijn voor jouw producten of diensten.

A detailed answer to provide information about your business, build trust with potential clients, and help convince the visitor that you are a good fit for them.

Search Ads worden getoond boven of onder de organische zoekresultaten in Google, op basis van de zoekwoorden die zijn gekozen. Display Ads daarentegen worden getoond op andere websites en apps binnen het Google netwerk, op basis van de targetingcriteria die zijn gekozen. Display Ads bestaan meestal uit beeldadvertenties in plaats van tekstadvertenties.

Een groot voordeel van Google Ads is de gerichte targeting op zoekwoorden en locaties. Hierdoor kun je jouw advertenties tonen aan mensen die actief op zoek zijn naar jouw producten of diensten, waardoor de kans op conversie groter is. Daarnaast betaal je alleen wanneer er daadwerkelijk op je advertentie wordt geklikt, waardoor je de kosten en ROI goed kunt beheren.

De kosten voor Google Ads zijn afhankelijk van uw eigen budgetinstellingen. Het platform werkt met bijna elk budget en er worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer gebruikers daadwerkelijk interactie hebben met uw advertentie, bijvoorbeeld door te klikken om naar uw website te gaan of uw bedrijf te bellen. Er is geen minimale bestedingsvereiste en geen vereiste contractduur bij Google Ads, waardoor u op elk gewenst moment uw advertenties kunt stopzetten.

Hoewel het beheren van een Google Ads-campagne zelf te doen is, kan het soms verstandig zijn om een professional in te huren voor het beheren en optimaliseren van je campagne. Een Google Ads-specialist kan je helpen om je campagne optimaal te laten presteren en je ROI te verbeteren.

Gratis webshop scan!

Vul je gegevens in en ontvang je vrijblijvende scan.